onsdag 30 juni 2010

Tjejkväll

Idag träffade jag och Felix några kompisar som jag tidiagre jobbat ihop med. Vi gick och besökte graven till en vän till oss som gick bort förra sommaren. Sen gick vi till Halta Lotta och käkade en bit mat och snackade. Felix åt korv och Pommes Frites och jag tog en Texmexburgare. Vi hade en mysig kväll, trots att det var lite kylare idag.

Frida och Felix med luvan på

Ann målar med Felix

Gott med mat!

Texmexburgare

Jag och Felix

tisdag 29 juni 2010

Kalas för Sebastian

Idag var jag och Felix på kalas för Patriks kusin Sebastian som fyllde år förra veckan. Ute i deras härliga trädgård bjöds vi på god tårta, bullar, kakor och kaffe el saft. Felix passade på att leka med alla roliga leksaker som fanns, men han ville inte alls prova studsmattan. Han hittade dock en traktor med släp som han älskade.

Felix kör traktor(och med farfar =))

Han hittade en liten groda

Det fanns rutschkana.....

......och klätterställning

Födelsedagsbarnet Sebastian

måndag 28 juni 2010

Härlig sommardag

Idag badade Felix i sin balja på altanen och åt jordgubbar, det är sommar det!

söndag 27 juni 2010

Grillkväll

Ikväll kom Joey, Zara, August, Therse och Kristoffer hit för lite grillning. Vi grillade kött, kalkon, korv, kyckling, potatis och lite grönsaker sen var det bara att hugga in. Blev en del mat kvar, som det alltid blir när vi ses, men det blir en bra lunch för mig och Felix imon. August och Felix busade som vanligt hela tiden, det blev en del bråk, men även mycket skratt. Vad härligt det är att se två helt underbara 2½-åringar springa runt och skratta. Sen blev det kaffe och vinbärspaj med glass. Vi hade en härlig kväll och en trevlig avslutning på midsommarhelgen.

Grillning

Dags för mat



August gräver ner Felix fötter i sanden

En härlig kväll

lördag 26 juni 2010

Smögencheescake

Smögencheesecaken gjorde succé på midsommarbordet så här kommer receptet:

Botten:
Ca 6-8 skivor kavring
75 g rumstempererat smör

Cheesecakesmet:
400 g räkor med skal
4 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1 burk färskost med pepparrotsmak
½ dl finhackad dill
2 msk röd stenbitsrom
½ finhackad rödlök
4 st. gelatinblad

Garnering:
100 g räkor med skal
1 citron i tunna skivor
1 burk röd stenbitsrom
dill

Mixa smör och kavring till en smulig massa. Tryck ut det i en form med löstagbar botten, klädd med fastklämt bakplåtspapper i botten. Ställ kallt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Skala och hacka räkorna grovt. Blanda dem med ca 3 dl av crème fraichen, majonnäsen och färskosten. Blanda ner finhackad dill, rödlök och stenbitsrom.

Krama ur gelatinbladen ordentligt. Värm resterande crème fraiche försiktigt i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt smälta på låg värme under omröring. Häll ner detta i cheesecakeblandningen och blanda ordentligt. Häll över smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.

Garnera cheesecaken innan servering med stenbitsrom, skalade räkor, citronskivor och dillkvistar.



Midsommarafton!

Midsommarafton firade vi hemma hos Victor och Andreas i deras underbart fina trädgård. Vi kom redan vid 12-tiden och fixade iordning med lunchen, då var Zara, Joey och August redan där. Sen åkte jag och hämtade Ann, Noel och Tilda som också skulle vara med. Vid 14-tiden åt vi god sillunch med färskpotatis, gräddfil, gräslök och smögencheescaken. Sen tog några av oss en promenad ner till Slottskogen för dans kring midsommarstången, men när vi kom dit ville inte barnen dansa =). Men vi hade en liten picknick med ballerina och festis innan vi gick hemåt igen. När vi kom tillbaka var det dags för rabarberpaj, glass, jordgubbar och grädde, vilket var välförtjänt för vissa av oss efter långpromenaden. Senare på kvällen när barnen somnat var det grillad korv och hamburgare som stod på menyn. Så mätta och belåtna begav vi oss hem strax efter 24. Tusen tack alla för en underbar midsommar!

Sillunch

Allt är uppdukat

Tilda, Felix, August och Noel äter lunch


Jag och Ann

God lunch

Gott alkoholfritt rosévin, kan verkligen rekommenderas.



Tilda, Noel och Felix äter smultron

Noel på väg till slottskogen

Picknick i Slottskogen

Tilda, Felix och August dansar

Dags för rabarberpaj, glass, jordgubbar m.m.


Patrik och Fredrik

Joey, Zara och jag



Victor busar med Felix och August

Lite film och godis innan det är dags för sängen

fredag 25 juni 2010

Trevlig midsommar!


Önskar vi er alla!

torsdag 24 juni 2010

Smögencheesecake

Hittade ett recept på nätet på en smögencheesecake som lät väldigt god. Provad att göra en att ta med imorgon när vi ska på midsommarfirande. Ska bli spännande att se och smaka på resultatet. Lovar att återkomma med recensionen under helgen.
Ha en trevlig midsommar!



Tjuvstart!

Idag tjuvstartade vi midsommar med en sillunch tillsammans med Wawa, Malin, Nova och Vilda (Patrik jobbade hemifrån, så han fick också vara med). Vi hade kokt färskpotatis, 5 sorters sill, röktskinka(till de som inte gillar sill), gräddfil m.m. Eftersom vi hade så underbart väder passade vi på att sitta ute på altanen och njuta av sommaren. Till efterrätt blev det en vinbärspaj med marängtäcke som serverades med glass. Vi var ute hela dagen och barnen busade i sandlådan, lekstugan och lilla badbaljan, en helt underbar dag helt enkelt!

Dags för lite......

..... sillunch


Vinbärspaj med marängtäcke

Nova och Felix badar

Lilla Vilda

Kul att leka med vatten


Middagen passade vi också på att äta ute, det blev något så spännande som ugnspannkaka med blåbärssylt. Sen kom glassbilen på besök på vår lilla gata så vi fick inhandlat lite glass inför sommaren, Glassbilen kommer till oss ca 1g/år och då är det oftast någon sommarvikarie som kör fel. Felix var överlycklig och ville köpa alla glassar, men han fick välja en sort iallafall.

Gott med pannkaka


Patrik och Felix äter middag


Senare på kvällen kom Felix farmor och farfar förbi på lite fika. De hann även med att börja röja lite i vår trädgård. Efter en fullspäckade dag utan någon middagsvila somnade Felix utan problem strax efter 20.

Felix glass från glassbilen

Dags för fika

- Jag kan cykla....

Farfar, Patrik och Felix arbetar i trädgården

onsdag 23 juni 2010

Fint besök!

Idag när jag och Felix satt och åt lunch fick vi finbesök i trädgården. Vi hade två sm rådjur som hade letat sig in hos oss. Såg dem härom kvällen också, men då hade Felix somnat så idag var första gången som han fick se lilla bambi. Han blev stormförtjust och vet precis vilken buske de gömmer sig bakom =).