måndag 2 januari 2012

Nyårsafton

Det nya året firades in hemma hos oss med goda vänner. Vi var tillslut 14vuxna och 3 barn som åt och drack gott hela kvällen (eller rättare sagt natten). Vi åt fem-rätters där varje par hade hand om en rätt, förutom varmrätten som vi var två par som delade på. Alla rätterna var underbart goda och välgjorda och på nyårsdagen fick vi en riktigt mumsig frukost. Barnen lekte , busade och kollade på raketer innan de tillslut somnade vid 23-tiden och gav oss sovmorgon till efter kl.9 på nyårsdagen, vilket verkligen kunde behövas med tanke på att jag kom i säng vi kl.04. Vi hade en jättekul kväll, tusen tack till alla som var med!

En del av den första rätten som var tilltugg till fördrinken och bestod av: baconlindade dadlar, crustader fyllda med brie och hjortronsylt, asiatiska rullar med biff och grönsaker och
 friterade krabbollar
 Joey serverar fördrinken
 Uppdukat för årets sista kväll
 Förrätten bestod av sallad, baguette med chevre och parmaskinka och färska fikon. 
 Varmrätten som vi gjorde tillsammans med Kristoffer och Therese bestod av helstekt oxfilé, potatisgratäng, grillsås, tzatziki och avokadosallad. 
 Efterrätten bestod av en isig havtornglass med sockrade jordgubbar och apelsinsorbet. Till detta var det en chokladmousse med browniecrisp och noblesse. (Denna desserten var av den högre klassen och sjukt god!)
 Efter tolvslaget blev det ostbricka med en massa goda tillbehör
Alla gästerna mumsar
 på den goda maten
 Patrik och Felix var ute och sköt lite raketer innan tolvslaget
 Snart är det nytt år
 Massa fina raketer
 Jag och min man skålar in det nya året
 Hot shots
 En storslagen frukost
 Efter frukosten fick Felix äta upp sitt pepparkakshus
(eller ja inte hela utan han åt några små bitar och sedan var han nöjd). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar