onsdag 15 december 2010

Bounty

Idag har vi gjort ytterligare en sorts julgodis och det blev Bounty. Här kommer bilder och recept.
Fyllning:
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)

Garnering:
200 g ljus blockchoklad
ev silver eller pärlemorkulor

Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i ca 8 minuter,
tills smeten börjar bli lite seg.

Tillsätt kokosen.

Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar
och lägg på bakplåtspapper. (Skölj gärna händerna i vatten mellan varven så fastnar inte smeten så lätt på fingrarna)
Ställ kallt minst en timma.

Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen (pynta dem med en silver eller pärlemorkula om så önskas) och låt dem stelna på bakplåtspapper.

Förvaras kallt

2 kommentarer:

  1. Ååå, du måste spara nån till mig!!! Du bara måste ;) Puss på dig! Du e ju så bra!

    SvaraRadera
  2. Det finns många kvar när du kommer imon....... Puss

    SvaraRadera