Idag när Felix var på dagis passade jag på att göra lite julgodis. Idag blev det kolarisgodis och en till omgång med lakritskola.
Här kommer receptet på kolariset:
Ca 18-20 st
3 msk vispgrädde
25 gram smör eller margarin
3 msk socker
1 msk honung
1 msk ljus sirap
3 dl vårgårdaris
50 gram mörk choklad att doppa i.
Mät upp alla ingredienser utom riset i en kastrull stor nog att även rymma riset senare.
Koka smeten till kolakonsistens i ca 3 minuter.
Ta kastrullen från värmen och rör ner riset.
Klicka upp smeten till toppar på smörpapper.
Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad eller i mikron.
Doppa bottnen på de kalla topparna i chokladen
och ställ dem igen på smörpapperet för att stelna.
Låt kallna och förvara i kylen.
Festlig lördag och skön söndag
-
Hej hej midsommarveckan. Tänk att det är midsommar på fredag! Och på lördag
kommer mitt stora lilla hjärta hem från London. Och i dag kommer våra
grannar h...
5 månader sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar