torsdag 9 december 2010

Mer julgodis

Idag när Felix var på dagis passade jag på att göra lite julgodis. Idag blev det kolarisgodis och en till omgång med lakritskola.
Här kommer receptet på kolariset:
Ca 18-20 st

3 msk vispgrädde
25 gram smör eller margarin
3 msk socker
1 msk honung
1 msk ljus sirap
3 dl vårgårdaris

50 gram mörk choklad att doppa i.

Mät upp alla ingredienser utom riset i en kastrull stor nog att även rymma riset senare.
Koka smeten till kolakonsistens i ca 3 minuter.
Ta kastrullen från värmen och rör ner riset.
Klicka upp smeten till toppar på smörpapper.
Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad eller i mikron.
Doppa bottnen på de kalla topparna i chokladen
och ställ dem igen på smörpapperet för att stelna.
Låt kallna och förvara i kylen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar